Viața în Hristos în orizontul autorității și libertății morale – apariție editorială lansată cu prilejul aniversării a trei decenii de existență a Seminarului Teologic din Suceava

Cu darul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a apărut la editura Crimca lucrarea „Viața în Hristos în orizontul autorității și libertății morale” avându-l ca autor pe părintele Filaret Ruscan – consilier eparhial în cadrul sectorului Misiune Pastorală și Actualitate Creștină.

În vederea încununării acestui efort de alcătuire și de editare a lucrării amintite în data de 15.12.2021 a avut loc lansarea cărții către publicul larg, preocupat de tema devenirii întru Hristos prin păstrarea unui echilibru între autoritate și libertate.

Evenimentul amintit a fost găzduit în capela Seminarului teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei” din Suceava, condus cu devotament de arhid. prof. dr. Bogdan Hrișcă în calitate de director. Printre oaspeți s-au numărat părintele profesor universitar Gheorghe Popa – conducătorul științific al lucrării, arhid. drd. Ionuț Ispoescu – consilier în cadrul sectorului Teologic Educațional al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, profesori și elevi din cadrul seminarului sucevean.

În cadrul prelegerilor s-a subliniat importanța lucrării prezentate și s-a accentuat faptul că în viața Bisericii problema autorității corelată cu libertatea trebuie cercetată atent pentru că altfel pot apărea foarte ușor situații nedorite în manifestarea greșită a celor două concepte.

Totodată, părintele profesor Gheorghe Popa – titularul catedrei de Teologie Morală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a făcut câteva precizări esențiale pentru motivarea celor prezenți în studierea teologiei din iubire față de Dumnezeu și aplicarea celor studiate cu multă responsabilitate.

În același context, părintele consilier Ionuț Isopescu a vorbit despre profunzimea teologică a gândirii și seriozitatea în purtare a părinților profesori de la Facultatea de Teologie din Iași, fapt care a așezat această instituție între cele mai prestigioase și mai frumoase domenii de cercetare.

În încheiere părintele director Bogdan Hrișcă a mulțumit distinșilor oaspeți pentru prezență și a subliniat faptul că acest eveniment se încadrează foarte bine în sfera zilelor aniversare, dedicate împlinirii a trei decenii de la întemeierea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

 

Preluat de pe: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înflorește prin cultură!