În curs de apariție

Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava – Trapezuntul

Arhimandrit Grichentie Natu

Rugăciunea lui Iisus și vederea luminii taborice la părinții filocalici

Preot Andrei Petru

„În istoria spiritualității umanității, monahismul ortodox ocupă un loc foarte important. Existența monahismului are un caracter aproape general, fiind întâlnit de-a lungul istoriei în aproape toate civilizațiile și culturile. S-a afirmat chiar că există într-o oarecare formă un Homo Monasticus, alături de Homo Sapiens și Homo Oeconomicus”.

Pr. Andrei Petru

Arhimandritul Cleopa Ilie. Predicator și dascăl al Evangheliei

Arhimandrit Grichentie Natu

„Întâlnirile personale cu veșnic pomenitul părinte Cleopa Ilie încă din anii tinereții mele și adâncul meu respect față de persoana lui au făcut să mă ocup în lucrarea mea de doctorat, pe care am susținut-o la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Aristotel” din Tesalonic, de activitatea lui omiletică.

Credința profundă și experiențele lui personale, izvorâte din viața întru Hristos, sunt imprimate în predicile pe care le-a rostit cu diferite ocazii, în interiorul sau în afara sfintei biserici”.

Arhim. Grichentie Natu

Logica Trinității

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

„Lectura acestei lucrări prilejuiește momente de adevărată înălțare spirituală, iar la sfârșit rămâne convingerea că ai parcurs o lucrare de profunzime și subtilitate rar întâlnite, realizare a unui autor care, bazat pe informații din domeniile teologiei, filosofiei, logicii, de-a dreptul copleșitoare, a știut să îmbine virtutea modalităților de argumentare în unitatea discursului logic-coerent și expresiv polivalent. Lucrarea este, în structura sa, de o coerență logică și coeziune textuală impresionantă, este o realizare minunată în orizontul spiritualității românești contemporane”.

Prof. Univ. Dr. Marin Constantin

Valori perene în creația Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania

Volum de studii

Acest volum va cuprinde lucrările prezentate la primele opt ediții ale Simpozionului Național „Valori naționale în creația Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania” (2014-2021).

Copii din Biblie. Despre cei mici din vremea veche, pentru cei mici din vremea noastră

Preot Dumitru Călugăr

„Volumul are un bogat conținut scripturistic. Părintele Dumitru Călugăr a făcut o selecție riguroasă a celor mai importante evenimente relatate în Vechiul Testament și în Noul Testament și le-a prezentat într-o manieră adecvată vârstei copilăriei, oferind astfel părinților oportunitatea de a-i familiariza pe cei mici cu textul Sfintei Scripturi. Lecturând acest text, copiii de astăzi (credincioșii de mâine) vor crește în duhul autentic al spiritualității ortodoxe și vor participa activ la viața Bisericii. Lucrarea are un pronunțat caracter pedagogic, căutând să ofere soluții problemelor din prezent prin raportare la Sfânta Scriptură. Pornind de la aceste precizări, volumul se dovedește a fi un material didactic foarte folositor în educarea tinerei generații, dar și o mărturie a faptului că Biserica Ortodoxă Română se îngrijește de creșterea sănătoasă copiilor”.

Editura Crimca

Înflorește prin cultură!

Abonează-te la newsletterul Crimca

Profită de ofertele speciale și află primul care sunt noutățile editoriale.